V rámci klíčové aktivity Data pro oblast zaměstnatelnost mladých proběhly 4 kulaté stoly, na kterých se setkali žáci posledních ročníků středních škol se zástupci zaměstnavatelů. Cílem těchto akcí je vzájemné předávání informací o tom, jaké očekávání mají zaměstnavatelé směrem k absolventům a naopak.

Budoucí absolventi tak měli možnost před vstupem na pracovní trh se zaměstnavateli prodiskutovat, jaké profese zaměstnavatelé nabízí, jaké jsou na tyto pozice kvalifikační požadavky, ale také jaké je pracovní prostředí a kultura v dané firmě, jakým způsobem pracuje firma se svými zaměstnanci, jaké jim může nabídnout benefity, kariérní růst či profesní vzdělání.

7.11.2018 proběhly kulaté stoly v Bystřici pod Hostýnem a v Uherském Brodě, 7.12.2018 v Kroměříži a ve Valašském Meziříčí.

V Uherském Brodě se setkali žáci Centra odborné přípravy technické Uherský Brod se zástupci České zbrojovky, v Bystřici pod Hostýnem diskutovali se zástupci společnosti Trachea Holešov žáci Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem.

V Kroměříži se sešli žáci Střední školy – Centra odborné přípravy technické Kroměříž se zástupci firmy John Guest, ve Valašském Meziříčí žáci posledních ročníků Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí se zástupci společnosti CBG Automation.